Αιδιοπλαστική & Κολποπλαστική

Ακολουθώντας τις επιθυμίες και τις απαιτήσεις της σύγχρονης γυναίκας για λειτουργικότητα και αισθητική σε κάθε σημείο του σώματος η αισθητική γυναικολογία γίνεται όλο και πιο δημοφιλής σε όλες τις ηλικίες.

Οι αισθητικές γυναικολογικές επεμβάσεις συνδυάζουν την υγεία και την αισθητική χαρίζοντας παράλληλα, την αυτοπεποίθηση και την άνεση που κάνουν ακόμη πιο όμορφη τη γυναικεία θηλυκότητα.

Οι στόχοι των αισθητικών γυναικολογικών επεμβάσεων είναι συνηθως να βελτιώσουν την εμφάνιση ή τη λειτουργικότητα του κόλπου και των χειλέων, ενώ πολλές φορές οι σχετικές επεμβατικές διαδικασίες επιτυγχάνουν και τα δύο.

Η διαδικασία της γήρανσης δεν εξαιρεί τις ευαίσθητες περιοχές της γυναίκες, ενώ και ο τοκετός προκαλεί πολλές φορές χαλάρωση και δυσλειτουργία στην περιοχή του κόλπου.

Αιδιοπλαστική

Η αιδιοπλαστική είναι μία από τις πιο συχνές επεμβάσεις αισθητικής γυναικολογίας. Κατά τη διάρκειά της διορθώνονται προβλήματα των χειλέων του αιδοίου (χειλεοπλαστικη) τα οποία είτε υπάρχουν εκ γενετής, είτε εμφανίστηκαν κατά τη διάρκεια της ζωής  για ορμονικούς λόγους.

Πολλές γυναίκες νιώθουν άβολα με το μέγεθος των υπερμεγέθων ή ασύμμετρων χειλέων του αιδοίου, το οποίο μπορεί να προκαλεί ενοχλήσεις και στην καθημερινότητά τους όπως πχ με την εφαρμογή των παντελονιών, κολάν, στην αθλητική δραστηριότητα ακόμη και στη σεξουαλική επαφή κ.λπ.

Στις επεμβάσεις της αιδιοπλαστικής ανήκει και η πλαστική κλειτορίδας, κατά την οποία αφαιρείται το επιπλέον δέρμα που υπάρχει πολλές φορές στην περιοχή βελτιώνοντας την αισθητική και ενισχύοντας τη σεξουαλική ικανοποίηση.

Κολποπλαστική

Επίσης δημοφιλής αισθητική γυναικολογική επέμβαση είναι η κολποπλαστική. Πρόκειται για την αποκαλούμενη χειρουργική κολπική «αναζωογόνηση» η οποία έχει στόχο την αντιμετώπιση της χαλάρωσης που μπορεί να αφήσει ο φυσιολογικός τοκετός ή η φυσιολογική διαδικασία της γήρανσης.

Η επέμβαση έχε σχεδιαστεί με στόχο τη σύσφιξη και την ανάπλαση του κόλπου, μέσω μικροχειρουργικών επεμβάσεων και μπορεί να πραγματοποιηθεί με πολλούς τρόπους. Τα αποτελέσματά της βελτιώνουν την λειτουργικότητα της περιοχής, αντιμετωπίζοντας και πιθανή ακράτεια ούρων ενώ παράλληλα βελτιώνεται και η σεξουαλική λειτουργία.

Στις επεμβάσεις της αισθητικής γυναικολογίας η υγεία και η ομορφιά αντιμετωπίζονται πολύ συχνά μαζί. Σημείο-κλειδί για την επιτυχία των επεμβάσεων η επιλογή χειρουργού με εμπειρία στην σχετικά νέα αυτή κατηγορία.

Ερωτήσεις

1.Ποιές ειδικότητες ιατρών εμπλέκονται στην αισθητική γυναικολογία;

Απ: Στην αισθητική γυναικολογία εμπλέκονται γυναικολόγοι και πλαστικοί χειρουργοί.

2. Για πόσο χρονικό διάστημα πρέπει να αποφεύγω τις σεξουαλικές επαφές έπειτα από μία χειλεοπλαστική επέμβαση;

Απ: Ο γιατρός σας θα σας συστήσει να απέχετε από το σεξ και να μη χρησιμοποιείτε ταμπόν από 4 έως 6 εβδομάδες μετά την επέμβαση.

3. Θέλω να κάνω χειλεοπλαστική αλλά δεν ξέρω που να απευθυνθώ…

Απ. Η αλήθεια είναι ότι όλες οι επεμβάσεις αισθητικής γυναικολογίας είναι ένας αρκετά εξειδικευμενος τομέας. Για τον λόγο αυτό πρέπει να αναζητήσετε ειδικά εκπαιδευμένο χειρουργό, ο οποίος θα σας ενημερώσει και θα λύσει επίσης κάθε σας απορία.

Μαζί σας σε κάθε στάδιο της εγκυμοσύνης

© 2022 Δρ. Νίκη Αγαθοκλέους